Ashtanga Yoga Stockholm

Yogaträning som ger dig balans i vardagen

Yogakurs

TA EN KURS I ASHTANGA YOGA

Det bästa sättet för att komma igång med Ashtanga Yoga är att ta en kurs. Vi har både nybörjarkurser och kurser för mer avancerade nivåer.

Våra nybörjarkurser lär dig rörelserna från grunden så att du bygger upp stabilitet och flexibilitet bit för bit.

I våra grundkurser ingår en yogamanual med illustrationer av Stina Wirsén på hela första seriens rörelser. Detta göra att du lätt kan yoga hemma mellan kursomgångarna. På våra fortsättningskurs ingår en yogafilosofibok. 

Om du tidigare har tränat en annan form av yoga är du välkommen att höra av dig till oss så hittar vi en passande kurs för dig.

Hur börjar jag?

Vi rekommenderar att du går en nybörjarintensiv eller grundkurs om du aldrig har provat på Ashtanga Yoga.

Hur vet jag vilken nivå som passar mig?

Det är väldigt olika och beror framförallt på hur ofta du yogar. Under länken schemaförklaring hittar du en kort beskrivning av våra kurser och de nivåer som finns.

Vad är det för skillnad på att gå en kurs mot att gå på drop-in-yoga?

Den största skillnaden mellan kurser och drop-in är att på kurserna har vi mer tid för att prata om filosofin bakom yogan och den speciella andningstekniken som används i ashtangayogan. Kurserna kan också ha olika temaklasser där vi fokuserar lite extra på en eller flera asanas/rörelser.

Vad är mysore?

Mysore är en stad i södra Indien där Ashtangayogans grundare Pattabhi Jois undervisade i många år. Den metod han tillämpade kallas därför Mysorestyle. Det innebär att du själv gör den serie asanas, eller rörelser, som är Ashtangayogans signum.

Du tränar tillsammans med andra men behöver inte passa någon starttid och du tränar i ditt eget flöde (tempo). Medan du gör dina asanas finns en lärare där som hjälper dig med de justeringar du behöver.

Vi rekommenderar mysore till dig som kan ordningen på solhälsningarna och de första stående rörelserna.

Välkommen att börja träna Ashtanga Yoga hos oss!